dinsdag 14 april 2015

Wedstrijden Trampoline !

Van januari tot nu traden al onze Trampolinegymnasten aan op de wedstrijden dubbeleminitrampoline (DMT) en grote trampoline (TRA). Ik kan hier uren over typen, maar dan wordt het nogal onoverzichtelijk. Als één van hen later beroemd is bij Cirque du soleil kan je het zeker in de autobiografie terugvinden.

Allemaal legden ze een zeer goed parcours af: zowel op het B als op het C-niveau, in beide disciplines. Iedereen behaalde immers de selectienorm die nodig is voor een selectie op het Vlaams/Belgisch kampioenschap!

Allereerst het C-niveau DMT. Voor onze allerjongsten, Sita, Melina, Caro en Morgane, zorgde vooral nervositeit wel nog voor enkele kleine foutjes, zodat ze niet bij de eerste 20 eindigden (Ze behaalden plaatsen 24, 25 , 26 en 29 op 44 deelnemers), wat ook nodig is voor dat VK. Met een jaartje ervaring erbij zal dit volgend jaar zeker lukken, dat tonen ze nu al tijdens hun trainingen. Nuria en Sylke haalden een knappe 6e en 11e plaats. Met een diepe zucht van beide meisjes: op naar dat beruchte VK.

In het C-niveau Maxitrampoline sprongen Marije en Thibaut. Zij moesten hun provinciale voorronde combineren met ons Gymmania wat wel voor wat stress zorgde. Maar ze deden het goed: Marije behaalde een 3e plaats en de nodige norm, Thibaut werd provinicaal kampioen! Een foutje bij de tiende sprong kostte hem wel nog de selectienorm.
In het B-niveau behaalden Tibo en Raf respectievelijk de 2e en 3e plaats op het provinciale kampioenschap van zowel DMT als TRA! Ook Robbe , Geike , Demi, Stijn,  en Marije en Thibaut behaalden de nodige punten en sterke ereplaatsen in het open klassement. Op het Antwerps kampioenschap strooiden enkele foutjes en blessures voor hen wel wat roet in het eten. Zo moest Stijn na enkele prachtige dubbele salto's in de opwarming de strijd alsnog staken - Hij baalde. Thibaut sprong dan - ongetwijfeld als eerbetoon voor de gevallen held - knap naar de derde plaats en haalde zo voor GymFlex de 7e provinciale medaille binnen.
Voor deze B-Gymnasten kwam het Vlaams Kampioenschap uiteindelijk al voor de paasvakantie. Op de grote Trampoline ging Demi resoluut voor haar moeilijkste reeks: een knappe dubbele rugwaartse salto als opener, maar na de full raakte ze de rand van de Trampoline en dan is het reglement bikkelhard (21)... Ook Geike (13), Tibo (4) en Raf (8) sprongen verdienstelijk: Geike sprong voor het eerst haar Cody in de vrije reeks, en met succes uit. En dat na al een glansprestatie op de tumblingbaan. Zoveel salto's en schroeven op een dag, wie doet het na?
Op hun wedstrijd DMT was het dan tijd voor wraak. We hadden wat teveel pech en blessures gekend. Demi, Geike, Tibo en Raf sprongen schitterend, en hun persoonlijke records (en de clubrecords) sneuvelden stuk voor stuk. Geike behaalde zeer knappe 7e plaats, Demi stond als 2e op het podium te blinken. Tibo deed dat kunstje nog eens over met drie knap afgewerkte reeksen, en Raf behaalde een 3e plaats op het A-niveau, met vier weergaloze dubbele salto's.