zaterdag 13 november 2010

Acring: Groep van de maand

Beste bloggers,

Graag stellen wij u ons nieuw groepje binnen de wedstrijdgymnastiek voor: Acring.
De naam van onze groep zegt precies wat wij later graag zouden doen: ACRo of tumblING. Maar voor we oud genoeg zijn om in deze groepen te turnen, worden we voorbereid bij Acring.
Onze groep is samengesteld uit gymnasten die overgegaan zijn van de oriƫntatiegroep, geselecteerde gymnasten van de pupillengroepen en de selectiedag en de jongste gymnast van de vroegere basisacro.
Momenteel zijn we met 10 meisjes en 1 jongen, allemaal uit het eerste en tweede leerjaar. Elke week trainen we 5,5u, verdeeld over 3 dagen. We turnen vooral op de lange mat, de steuntjes en de trampoline. Als eerste hebben we dit jaar geleerd hoe we ons lichaam moeten spannen en hoe een aantal basiselementen van de gymnastiek uitgevoerd moeten worden, zoals konijnensprong, streksprong en tuimelen. Ondertussen hebben we al veel vooruitgang gemaakt zodat we al op moeilijkere turnelementen beginnen te oefenen zoals radslag, handstand en hoeksteun. Elke gymnast traint op zijn eigen niveau zodat er al een paar zijn die al op rondat, salto en brug-rug oefenen.
Op het einde van het tweede leerjaar zouden we voldoende moeten kunnen om over te gaan naar de wedstrijdploegen acro of tumbling, of naar de selectiegroepen van acro of tumbling. Hiervoor doen we hard ons best, maar we vergeten natuurlijk niet om veel plezier te maken.

Turngroetjes,
de Acring-gymnasten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten